11 Kasım 2012 Pazar

YENİ LEZZETLERE DEVAM- YAYLA ÇORBASI

Bu tarif ablamın çok çok güzel yaptığı yayla çorbasının bebeklere uyarladığım hali. Adeta krema, muhallebi kıvamında hem lezzetli hem de besleyici bir çorba. Yapılışındaki fark terbiyenin sonradan verilmeyip tüm malzemelerin çiğden konularak pişirilmesi.

Malzemeler:

-Yarım çay bardağı pirinç (bebeğiniz iri taneleri yutmakta zorlanıyorsa kırık pirinç)
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 küçük kavanoz ev yoğurdu (125 ml)
- 1 yumurta
- 4 bardak su (oda sıcaklığında)

Yapılışı

Su hariç tüm malzemeler çiğ olarak tencereye konulur , çırpma teliyle iyice çırpılır. Suyu eklenip biraz daha çırpılır. Daha sonra ocağa alınıp orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır; ocak iyice kısılıp pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Ocaktan almaya yakın çok az tuz eklenir.



Miniklere şimdiden afiyet olsun.



Yorum Gönder
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...