11 Kasım 2012 Pazar

YENİ LEZZETLER- KREMALI HAVUÇ ÇORBASI

Malzemeler
- 1 havuç
- 1 patates
- 2 bardak su
- Yarım çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım su bardağı krema
- Çok az tuz

Yapılışı:
Havuç ve patates minik minik doğranıp, 2 bardak suda haşlanır. Blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Ayrı bir tavada tereyağ eritilip 1 tatlı kaşığı un katılarak kavrulur, içine sebzeleri haşladığımız çorbanın suyundan eklenerek karıştırılır ve karışım çorbaya ilave edilir. 1 taşım kaynatıldıktan sonra kreması eklenir. Çok az tuz katılıp birkaç dakika da kısık ateşte tutulur.


Bebeklere şimdiden afiyet olsun...
Yorum Gönder
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...